Imatran Seudun Sähkönsiirto varautuu voimakkaaseen ja puuskittaiseen tuuleen 26.3.

Ilmatieteenlaitoksen sääennusteen mukaan voimakas matalapaine liikkuu lauantaina 26.3. maan keskiosien yli itään ja sen jälkipuolella pohjoistuuli on lauantaina voimakasta ja puuskaista. Etelä-Karjalan alueella tuuli voimistuu keskipäivän aikoihin ja voimakkaimmat tuulenpuuskat painottuvat iltapäivään, jolloin puuskat voivat olla ylimmillään 21-24 m/s. Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy on varautunut mahdollisiin sään aiheuttamiin jakeluverkon vikoihin nostamalla resursseja tilannetta vastaavalle tasolle.

Kuinka toimia, jos sähköt menevät poikki?

Jos sähköt katkeavat laajemmalta alueelta, häiriö on yleensä jo tiedossamme ja vikapäivystykseen 050 344 1241 pyydetään soittamaan vain, mikäli havaitsee puun taivuttamaan oksan sähkölinjalla tai sähkölinjojen olevan poikki tai maassa. Tällöin vian paikantaminen nopeutuu ja vältytään vikapäivystysnumeron ruuhkautumiselta. Jos havaitsee maahan pudonneen sähkölinjan, tulee muistaa, ettei niihin pidä mennä koskemaan eikä edes mennä lähelle. Katso lisätietoa kuinka toimia häiriötilanteessa verkkosivuiltamme .

Sähkönjakelutilannetta voi halutessaan seurata häiriökartalta http://hairiotilanne.voimatieto.fi/iss/frontpage.htm.

Häiriöviestipalvelu

Mikäli haluat sähkönkäyttöpaikkasi häiriötilanteen tekstiviestillä kännykkääsi tilaa häiriötiedote
Wattis online-palvelustamme. Tiedotetta tilatessasi voit valita haluatko häiriötiedotteen myös sähköpostiisi tekstiviestin lisäksi ja haluatko viestit myös yöaikaan.

Jaa somessa