Sähkön mittaus

Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy vastaa asiakkaiden sähkönmittauksesta jakelualueellaan. Mittareistamme 100 % on kaukoluettavia. Mittauslukemia ei tarvitse ilmoittaa sillä kulutuslukemat siirtyvät automaattisesti laskutukseen.

Wattis online-palvelun avulla on mahdollista seurata energiankulutusta tunneittain, mikä mahdollistaa sähkönkäytön suunnittelua ja samalla energian säästöä.

Sähkölaskutus perustuu todelliseen kulutukseen, mikä tarjoaa nopeamman palautteen sähkön kulutuksesta. Etenkin sähkölämmitteisissä kohteissa laskut ovat huomattavasti suurempia talviaikaan.

Kulutusmittareiden lainaus veloituksetta

Sähkönkulutusmittari on hyvä lainata silloin, kun sähkönkulutus on yllättäen noussut tai oma sähkönkulutus tuntuu huomattavan korkealta.

Kulutusmittarilla voidaan mitata laitteita, jotka kytketään pistotulpalla pistorasiaan. Tällaisia ovat kodinelektroniikka, jääkaapit ja pakastimet, pesukoneet ja kuivausrummut ja vaikkapa kodin koko viihdenurkka. Mittarit eivät sovellu lieden tai saunan kulutuksen mittaamiseen.

Mittari laitetaan laitteen virtajohdon ja pistorasian väliin esimerkiksi vuorokauden ajaksi, jonka jälkeen se näyttää kulutetun energiamäärän kilowattitunteina (kWh). Kylmälaitteiden kohdalla mittausta on hyvä pitää useampi vuorokausi.

Mittauspalvelut

Mittauspalveluista saat tarvittaessa neuvontaa sähkönkulutukseen ja -mittaukseen liittyviin kysymyksiin.

Voit lainata meiltä kulutusmittarin veloituksetta viikon ajaksi. Voit tiedustella mittarin varaustilannetta asiakaspalvelustamme puh. 05 683 5209 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@issoy.fi. Mittarin mukana saat helpot käyttöohjeet. Motivan sivuilta voit tarkistaa taulukosta sähkölaitteiden keskimääräisestä kulutuksesta, johon voit verrata oman laitteesi kulutusta.