Näin tilaat sähköliittymän

1. Valitse sähkösuunnittelija ja sähköurakoitsija

Sähkösuunnittelijasi määrittelee tehon tarpeesi sekä tarvittavan pääsulakekoon. Sähköurakoitsijasi hoitaa sähkötyöt tontilla ja kiinteistössäsi. Nämä kannattaa valita mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

2. Tilaa sähköliittymä

Sähköliittymän kustannukset

Liittymismaksun suuruus riippuu liittymän pääsulakekoosta ja liittymän sijainnista. Liittymismaksut on jaettu vyöhykkeittäin. Katso liittymän hinta-arvio tästä.
  • Liittyjän kustannuksiin kuuluvat myös liittymisjohdon hankinta ja rakentaminen sekä liittymiskaapelin rakentamisesta johtuvat mahdolliset kaivutyöt.

3. Liittymissopimus

  • Sähköntoimituksen edellytyksenä on kirjallinen sopimus liittyjän ja sähköyhtiön välillä. Sopimus lähetetään allekirjoitettavaksi liittymän tilauksen jälkeen.
  • Liittymissopimuksessa määritellään liittymän toimitusajan lisäksi myös liittämiskohta, joka on liittyjän ja sähköyhtiön välisten asennusten ja omistuksen raja.
  • Liittämiskohdasta eteenpäin olevien johtojen ja asennusten suunnittelu, rakentaminen, ylläpito ja omistus kuuluvat sähköliittymän omistajalle.
  • Ainoastaan asianmukaiset oikeudet omaava sähköurakoitsija saa tehdä kiinteistön sähköjohtojen ja laitteiden asennustyöt.

4. Liittymän rakentaminen

Verkkoyhtiö hoitaa liittymän suunnittelun ja rakentamisen liittymissopimuksessa määriteltyyn liittymiskohtaan asti. Oma sähköurakoitsijasi vastaa tontin osuuden sähkötöistä.

Voit myös pyytää meiltä tarjouksen mittauskeskuksen ja liittymiskaapelin asentamisesta.

Täytä oheinen lomake ja lähetä se oheisella tilauslomakkeella allekirjoitettuna osoitteeseen suunnittelu@issoy.fi.

Olemme koonneet rakentajalle ohjeistuksen rakentajan muistilistaan.

5. Tee sähkösopimus

Tee sähkösopimus valitsemasi sähkönmyyntiyhtiön kanssa vähintään kaksi viikkoa ennen mittarin asennuksen tilausta. Sen jälkeen saat meiltä sähkösopimuksesi pohjalta tehdyn verkkopalvelusopimuksen.

6. Tilaa mittarin asennus ja sähköjen kytkentä

Huolehdi, että sähköurakoitsijasi tilaa mittarin asennuksen ja sähköjen kytkennän noin kaksi viikkoa ennen sähkön tarvetta. Sitä ennen on mittauskeskuksen ja liittymiskaapelin oltava asennettuina, kaapeliojan peitettynä ja kaapelin kytkettynä mittauskeskukselle. Sähköurakoitsijasi tekee käyttöönottotarkastuksesta pöytäkirjan, jonka on oltava nähtävillä kohteessa. Jos edellä mainituissa asioissa on puutteita eikä mittarin asennusta voida suorittaa, veloitetaan turhasta käynnistä palvelukäyntimaksu voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Sähköurakoitsija tilaa mittaroinnin ja kytkennän sekä täyttää, allekirjoittaa ja lähettää yleistietolomakkeen.