Imatran Seudun Sähkön toimitusjohtaja siirtyy eläkkeelle

Imatran Seudun Sähkö -konsernin toimitusjohtaja Ari Saukkonen siirtyy eläkkeelle ensi keväänä. Hallitus on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan haun.

Ari Saukkonen on toiminut vuodesta 2014 konserniin kuuluvien Imatran Seudun Sähkö Oy:n, Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy:n ja Kaakon Energia Oy:n toimitusjohtajana sekä kuulunut useiden sähkön jakelu- ja tuotantoyhtiöiden ja energia-alan järjestöjen hallituksiin.

– Yhtiömme hallitus on ollut erittäin tyytyväinen toimitusjohtajan työpanokseen. Aloite toimitusjohtajan vaihtumiseen tuli alkusyksyn aikana toimitusjohtajalta itseltään. Uuden toimitusjohtajan haku voidaan näin tehdä rauhassa ja systemaattisesti, kertoo Imatran Seudun Sähkö Oy:n hallituksen puheenjohtaja Visa Välimäki.

Ari Saukkonen uskoo toimitusjohtajan vaihtumisen sujuvan luontevasti.

– Meillä on erittäin osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö, ja hallintomme on hyvin perillä energia-alan haasteista. Uskon, että avautuva tehtävä kehittyvässä, yksityisessä omistuksessa olevassa yhtiössä kiinnostaa hakijoita, kertoo Ari Saukkonen.

Uuden toimitusjohtajan haku osuu samaan aikaan energia-alan myllerryksen kanssa.

– Suunnittelin jo aikaa sitten, että ensi kevät voisi olla hyvä aika eläköitymiseen. Takana on silloin yli 30 vuotta energia-alan johtotehtävissä, ja ensimmäisestä kesätyöpaikasta tulee vierähtäneeksi melkein 50 vuotta. Haluan kuitenkin vielä antaa kokemukseni yhtiömme käyttöön luoviaksemme kriisitalven yli.

– Uuden toimitusjohtajan on hyvä aloittaa talven jälkeen. Toimiala on voimakkaassa muutoksessa. Vihreä siirtymä, digitalisoituminen, hajautuva sähkön tuotanto ja sähkömarkkinamallin muutokset tuovat kaikki uusia kiinnostavia haasteita, joihin uuden toimitusjohtajan on hyvä tarttua tuorein näkemyksin talven jälkeen, kertoo Ari Saukkonen.

    Jaa somessa