Imatran Seudun Sähkö myy tytäryhtiönsä Virossa

Imatran Seudun Sähkö Oy myy tytäryhtiönsä Imatra Elekterin virolaiselle Eesti Energialle. Yrityskauppa vahvistuu, kun Eestin kilpailuviranomainen hyväksyy kaupan arviolta tämän vuoden lopussa.

Imatran Seudun Sähkö luopuu liiketoiminnastaan Virossa. Yhtiön sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö Imatra FNW Oy myy tänään Virossa toimivan tytäryhtiönsä Imatra Elekterin koko osakekannan Eesti Energian tytäryhtiölle Elektrilevi OÜ:lle. Toistaiseksi Imatra Elekterin toiminta Virossa säilyy ennallaan.

Imatran Seudun Sähkö keskittyy toiminnassaan jatkossa Suomeen

Imatran Seudun Sähkö Oy on perustettu vuonna 1928 yhdistämällä alueen kahdeksan pientä yhtiötä. Imatran Seudun Sähkö on paikallinen, keskisuuri sähköyhtiö, jonka pääasiallinen omistus on yksityisillä henkilöillä sekä yrityksillä. Yhtiön omistuspohja on toisenlainen kuin useimmilla muilla pienillä ja keskisuurilla sähköyhtiöillä, jotka ovat usein toimialueensa kuntien omistuksessa ja hallinnassa.

– Imatra Elekterin sähkön toimitusvarmuus on hyvä, se on saavuttanut vahvan aseman kilpaillulla sähkömarkkinoilla ja lisäksi sen asiakastyytyväisyys on erittäin korkealla tasolla. Yhtiöllä on erittäin sitoutunut ja osaava henkilökunta ja johto. Myymällä hyvin hoidetun Imatra Elekterin vastuulliselle ja vakavaraiselle uudelle omistajalle voimme omassa liiketoiminnassamme Suomessa keskittyä tällä hetkellä nopeasti kehittyvän energiatoimialan uusiin mahdollisuuksiin ja saada voimavaroja yhteiskunnan sähköistymisen vaatimiin mittaviin investointeihin, toteaa Imatran Seudun Sähkön toimitusjohtaja Ari Saukkonen.

Elektrilevi vahvistaa kaupalla asemaansa ykkösenä Virossa

Elektrilevi on Viron suurin sähkönjakeluyhtiö. Se on osa Eesti Energiaa, joka myy Enefit-brändinä sähköä myös Suomessa. Yhtiö hallinnoi ennen yrityskauppaa Virossa noin 60 000 kilometriä sähkölinjoja ja 24 000 sähköasemaa. Yhtiöllä on yli 508 000 asiakasta. Yrityskauppa vahvistaa Elektrilevin asemaa sähkönjakelussa, sillä Imatra Elekter on Viron kolmanneksi suurin sähkönjakelu yhtiö. Sillä on yli 25 000 asiakasta. Yhtiö operoi lähes 3 100 kilometriä sähkölinjoja ja 1 300 sähköasemaa.

– Verkkojen yhteishallinnointi, resurssien taloudellinen käyttö ja hankintojen tuottamat synergiat mahdollistavat sen, että voimme tarjota asiakkaillemme kilpailukykyisempiä hintoja pitkällä tähtäimellä ja samaan aikaan kehittää verkon luotettavuutta paremmaksi. Asiakkaat ovat hyvissä käsissä myös tulevaisuudessa, vakuuttaa Elektrilevin toimitusjohtaja Mihkel Härm.

Lisätietoja: Ari Saukkonen, toimitusjohtaja, Imatran Seudun Sähkö Oy, p. 050 598 8217

Jaa somessa