Datahubin käyttöönotto aiheuttaa poikkeuksia toimintaamme ja palveluihimme helmikuussa

Imatran Seudun Sähkö on mukana valtakunnallisessa sähkömarkkinalain edellyttämässä Datahub-järjestelmähankkeessa, joka koskee kaikkia energiayhtiötä.

Tietoa sähkönkäyttöpaikoista ja asiakassuhteista on ollut hajautettuina eri yritysten omiin järjestelmiin ja tieto on vaihtunut niiden välillä hitaasti. Datahub on kehitetty  selkeyttämään ja nopeuttamaan tätä tiedonvaihtoa. Erilaiset sähkönkäyttöön liittyvät tiedot ja tapahtumat sijaitsevat jatkossa yhdessä paikassa ja ovat kaikkien tietoon oikeutettujen osapuolten saatavilla tasapuolisesti ja ajantasaisesti.

Muutokset palveluissa helmikuun aikana

2.-17.2. asiakaspalvelumme palvelee sopimusasioissa poikkeuksellisesti klo 10-14.

18.2. asiakaspalvelumme on suljettu.
Sopimusasioissa palvelemme normaalisti ma 21.2. alkaen.

Maksupalvelumme palvelee kuitenkin normaalisti laskuihin ja maksamiseen liittyvissä asioissa koko helmikuun ajan:

ma-pe klo 8-20
la klo 10-15
puh. 09 2315 0463
issoy@ropocapital.fi
ropo-online.fi (pois lukien la 19.2 klo 20.00 – su 20.2. klo 18.00)

Verkkokauppamme on suljettu 2.-22.2.  Wattis online-palvelumme kautta sähkösopimuksia voi tehdä, mutta niiden alkamisaikaa rajoitetaan kyseisellä ajanjaksolla. Lisäksi Wattis on suljettuna ke 2.2. sekä pe 18.2.  Sähkösopimuksia voi kuitenkin tehdä asioimalla asiakaspalvelumme kanssa sähköpostitse asiakaspalvelu@issoy.fi tai
puhelimitse 05 683 5209, sillä aikaa kun sopimusten tekeminen ei ole mahdollista verkkokaupan tai Wattiksen kautta.

Uusi asiakas

Jos olet tulossa meille asiakkaaksi, ajalla 1.-20.2.2022 voimme tehdä sinulle sähkösopimuksen, joka alkaa poikkeuksellisesti vasta 8.3.2022 tai sen jälkeen. Jos olet muuttamassa ja tulet meille asiakkaaksi toiselta sähköyhtiöltä, sähkösopimus saadaan voimaan normaalin aikataulun mukaan. Pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme 05 683 5209 / asiakaspalvelu@issoy.fi

 

Muutokset asiakkaille käyttöönoton jälkeen

Datahubin käyttöönoton jälkeen huomaat mm. laskuista, että käyttöpaikkatunnukset muuttuvat pidemmäksi. Käyttöpaikkatunnus on numerotunnus osoitteeseen, jossa sähköä käytetään.

 

 

Mikä on Datahub?

Datahub on kaikkien energia-alan toimijoiden yhteinen tietovarasto, joka nopeuttaa tiedonvaihtoa asiakkaan, sähkönmyyjien ja sähkönsiirtoyhtiöiden välillä. Jatkossa sähkösopimukseesi liittyvät tiedot, kuten osoite- ja kulutustiedot, tallentuvat Datahubiin. Datahub auttaa meitä palvelemaan sinua nopeammin, esimerkiksi sähkönmyyjän vaihtaminen tulee olemaan entistä nopeampaa.  

Mihin Datahubia tarvitaan?

Tällä hetkellä tiedot sähkösopimukseesi liittyen ovat eri yhtiöiden järjestelmissä. Esimerkiksi sähkön myyjän tiedoissa on se, minkälainen sähkösopimus sinulla on ja kauanko se on voimassa. Sähkön siirtoyhtiöllä on taas tieto siitä, kuinka paljon kulutat sähköä. Koska tiedot ovat aiemmin olleet eri yhtiöiden järjestelmissä, tieto on liikkunut hitaasti. Tämän takia vaikkapa sähkösopimuksen siirtäminen uuteen osoitteeseen on kestänyt joitain päiviä. Datahubin ansiosta pystymme jatkossa palvelemaan sinua paremmin, sillä sähkösopimuksiin liittyvä tieto tulee liikkumaan reaaliaikaisesti eri yhtiöiden välillä. 

Asiakasta voidaan palvella kokonaisvaltaisemmin

  • Asiakaspalvelussa on parempi mahdollisuus palvella asiakasta, kun käyttöpaikan tiedot voi tarkastaa yhteydenoton aikana datahubista.
  • Sähkönkäyttäjällä tulee olemaan mahdollista katsoa omat järjestelmään tallennetut tietonsa asiakaspalveluportaalin kautta oman sähköyhtiön sähköisten palveluiden lisäksi. Palvelusta tulee näkemään omien henkilötietojensa lisäksi myös sähkönkäyttöön liittyvät asiakastiedot. Palveluun kirjautumisessa käytetään suomi.fi-palvelun tarjoamaa luotettavaa kirjautumista. Henkilötunnus takaa asiakkaalle pääsyn datahubin asiakasportaaliin ja tätä kautta asiakas pääsee näkemään omia tietojaan datahubissa sekä valtuuttamaan osapuolet omiin tietoihinsa.
    Datahub porttaali avataan kuluttaja-asiakkaille 15.3.

Lue lisää datahubista Fingridin sivuilta

Datahub esite kuluttajille

Jaa somessa