Ajankohtaista tietoa maksuneuvonnasta

Maksuneuvontamme auttaa asiakkaitamme myöhästyneisiin maksuihin ja maksujärjestelyihin liittyvissä asioissa. Voit tehdä maksujärjestelyjä myös itsenäisesti verkossa. Ropo Online -palvelussa voit mm. siirtää eräpäivää ja tehdä tarvittaessa maksusuunnitelman maksamattomille laskuille. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla.

Henkilökohtaista palvelua ja maksuneuvontaa saat Ropo Onlinen chatissa, puhelimitse numerosta 09 2315 0463 (ma-pe 8-20, la 10-15) tai sähköpostitse issoy@ropocapital.fi

Olemme koostaneet avuksesi myös vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin. Katso löytyisikö vastaus kysymykseesi täältä: ropocapital.fi/ukk

3 vinkkiä maksuasioiden järjestelyyn:

  • Ennen laskun erääntymistä tehtävistä maksujärjestelyistä ei veloiteta lisäkuluja. Kannattaa hakea joustoa heti, kun oma taloustilanne sitä vaatii. Huomioi kuitenkin maksukykysi kokonaisuutena: auttaako eräpäivän siirto tai pystytkö maksamaan eriin jaetun laskun lisäksi myös muut tulossa olevat laskut?
  • Voit hoitaa maksuasioita myös itsepalveluna verkossa; Ropo Online -verkkopalvelu on hyvä ratkaisu erityisesti, kun tiedät, että eräpäivän siirto tai laskun pariin osaan jakaminen riittää taloutesi tasapainottamiseen. Laajempien maksusuunnitelmien osalta saat apua myös Ropo Onlinen chatissa.
  • Älä jää yksin – ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä laskulta löytyvin tiedoin. Ropon asiakasneuvojat auttavat tilanteeseesi parhaiten sopivan ratkaisun löytämisessä maksukykysi ja kokonaisvelkatilanteesi huomioiden. Aina lisäjoustoa ei voida antaa, koska se kasvattaa ylivelkaantumisen riskiä. Tällaisessakaan tilanteessa et jää yksin, vaan voit kääntyä esimerkiksi valtion maksuttoman talous- ja velkaneuvonnan puoleen.

Väliaikainen sähkövähennys huomioitavissa verotuksessa ja sähkötuen hakemisen mahdollisuus kelalta

Kotitalouksien on mahdollista hakea määräaikaista tukea taloudelliseen tilanteeseen, mikäli vakituisen asunnon sähkölaskut ovat kohonneiden sähkönhintojen seurauksena erittäin korkeita alkuvuodesta 2023. Nämä väliaikaiset tuet eivät kuitenkaan koske verkkopalvelumaksuja.

Verovuonna 2023 kotitaloudet ovat oikeutettuja sähkövähennykseen, joka on kotitalousvähennyksen yhteydessä otettava verovähennys. Mikäli 1.1. – 30.4.2023 välisenä aikana vakituisessa asunnossa sähköenergiasta maksettu määrä ylittää 2 000 euroa, on oikeutettu tähän vähennykseen. Vähennyksen osuus on 60 prosenttia sähköenergian kustannuksista ja enimmillään 2 400 euroa.

Voit selvittää mahdollisuutesi verottajan myöntämään sähkövähennykseen osoitteesta www.vero.fi ja lisätietoa sähkövähennyksestä löydät täältä: Sähkövähennys – vero.fi

Mikäli et pysty hyödyntämään sähkövähennystä täysmääräisesti, voit selvittää mahdollisuutesi Kelan sähkötukeen www.kela.fi. Sähkötuki on Kelalta haettava verovapaa kustannusten korvaus sähkölaskuun sähköenergian osalta. Sähkötuen omavastuuosa on 400 euroa kuukaudessa ja tuen määrä 60 prosenttia omavastuun ylittävästä osasta.

Selvitä myös mahdollisuutesi muihin asumisen tukimuotoihin Kelalta (yleinen asumistuki, eläkkeensaajan asumistuki -> www.kela.fi , laskurit https://www.kela.fi/laskurit).

Jaa somessa