Ajantasa

Aina ajan tasalla

Ajantasa on edullinen sähkösopimus reaaliaikaisen sähkönkulutuksen seuraajille. Valitsemalla Ajantasa-sähkösopimuksen hyödyt sähkön edullisista tuntihinnoista. Keskittämällä sähkönkulutustasi niille tunneille, jolloin sähkön hinta on halvinta, säästät selvää rahaa.

Ajantasa-sopimuksen tuntihinta riippuu pohjoismaisista Nord Pool Spot -pörssihinnoista, jotka määritellään päivittäin. Tulevan päivän tuntihinnat saat tietoosi edellisenä päivänä. Voit myös tilata seuraavan päivän hinnat sähköpostiisi Wattiksesta!

Tee sopimus verkkokaupassa  

 

Ajantasa-tuntihintojen infografiikka.

Seuraa tuntihintoja

Jos haluat seurata aktiivisesti sähkönkulutustasi ja vaikuttaa sähkön hintaan, markkinahintainen Ajantasa on valintasi. Helppo ja aina ajantasainen sopimus sinulle, joka haluat hyödyntää vuorokauden edullisimmat tunnit ilman määräaikaisuutta.

Seuraat sähköhintoja kätevästi ilmaiseksi kännykkään ladattavasta Fingridin mobiilisovelluksesta.

Lataa sovellus Android-puhelimeesi 

Lataa sovellus iPhohe-puhelimeesi

 

Spot-hintoja voit seurata myös netissä. Toteutuneet ja seuraavan päivän Suomen hinta-alueen verottomat Day-ahead hinnat löydät Nord Poolin verkkosivuilta. Hinnat on esitetty €/MWh muodossa ja pilkkua siirtämällä numeron verran vasemmalle saat snt/kWh hinnat. Huomioithan, että kellonajat  on ilmoitettu CET-ajassa (Keski-Euroopan aika).

Lisäksi saat tilattua seuraavan päivän hinnat sähköpostiisi Wattiksesta ! Hinnat ilmoitetaan päivittäin sähköpostilla aina hintojen julkaisun jälkeen iltapäivällä.

Myyntihinnat

Ajantasa-tuotteen energiahinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin ilmoittaman Suomen hinta-alueen Day-ahead hinnasta lisättynä arvonlisäverolla ja marginaalilla (0,31 snt/kWh). Ajantasa-tuotteen perusmaksu on 3,10 €/kk. Energianhinta muodostuu tunneittain pörssihinnan ja sähkönkäytön perusteella.

 

Ajantasa

 

alv. 0 %

alv. 24 %

 

 

Perusmaksu

 2,50

 3,10

EUR/kk

 

Marginaali

 0,25

 0,31

snt/kWh

 

Energian hinta

   

 

Kuukauden energiapainotettu Day-ahead keskihinta + alv.

Ajantasa-sähkösopimus solmitaan toistaiseksi voimassaolevana.

Imatran Seudun Sähkö Oy:llä on oikeus tarkastaa asiakkaan asiakas- ja luottotiedot ennen sopimuksen solmimista.

 

Ajantasa-sähkösopimuksen teko onnistuu helposti verkkokaupassa tai soittamalla asiakaspalveluumme puh. 05 6835 209.

 

Mikä Nord Pool Spot?

Nord Pool tai Nord Pool Spot AS on osakeyhtiömuotoinen, Euronextin (66%) sekä Pohjoismaiden ja Baltian maiden (tarkemmin Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron, Latvian ja Liettuan) kantaverkkoyhtiöiden yhdessä omistama sähköpörssi.  Nord Pool Spotin kotipaikka on Norjan Lysakerin kunnassa.

Mikä Spot-hinta ja pörssisähkö?

Spot-markkinoilla määräytyy seuraavan päivän sähkön hinta kysynnän ja tarjonnan mukaan. Keskeisiä toimijoita näillä markkinoilla ovat tarjontapuolella voimalaitoksia omistavat sähkön tuottajat ja ostajapuolella sähkön vähittäismyyjät sekä suuret teollisuuslaitokset, jotka ostavat tarvitsemansa sähkön suoraan pörssistä.

Spot-markkinoilla toimijat lähettävät päivittäin klo 12 CET (klo 13 Suomen aikaa) mennessä tarjouksensa Nord Pooliin, jossa he kertovat, millä hinnalla ja kuinka suuren määrän he ovat valmiita ostamaan tai myymään sähköä kullakin tunnilla. Näiden tarjousten perusteella Nord Pool laskee aggregoidut kysyntä- ja tarjontakäyrät, joiden leikkauspisteessä kysynnän ja tarjonnan lain mukaisesti määräytyy sähkön spot-hinta.

Ajantasa on niin sanottu pörssisähkösopimus, minkä hinnoittelu perustuu Nord Poolista hankittavan sähkön Suomen hinta-alueen markkinahintaan. Pörssisähkön hinta vaihtelee joka tunti ja maksat sähköstä aina kyseisen tunnin markkinahinnan mukaan. Tämä mahdollistaa sähkökustannuksien optimoinnin pienestä kerrostalosta sähkölämmittäiseen omakotitaloon.

Miksi valita pörssisähkö?

Pörssisähkö on erinomainen valinta etenkin sähkölämmittäjille ja muille sähkönkulutuksen optimoijille. Pörssisähkösopimuksella voit vaikuttaa sähkölaskuusi ajoittamalla kulutuksesi vuorokauden edullisimmille tunneille. Tyypillisesti pörssisähkön hinta on edullisimmillaan ilta- ja yöaikaa, minkä avulla mm. sähkölämmittäjät voivat saada aikaa isonkin säästön. 

Ajantasa lyhyesti

  • Jokaisella tunnilla on oma hinta.
  • Hinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool Spot) ilmoittaman Suomen hinta-alueen hinnasta. Hintaan lisätään pieni marginaali, joka kattaa pörssisähkön hankkimisesta aiheutuvat kulut.
  • Hyödyt sähkönhinnan vaihtelusta keskittämällä sähkönkulutuksen piikkejä niihin ajankohtiin, jolloin sähkö on edullisinta.
  • Sopimus on voimassa toistaiseksi. Kuluttaja-asiakkaille irtisanomisaika on kaksi viikkoa ja Yrityssopimuksilla irtisanomisaika on 3 kk.

Uusiutuvaa
energiaa vedestä!

  • 100 % uusiutuvaa energiaa Imatrankoskesta
  • Osa tuotosta Vuoksen hyväksi
  • Kuluttajille ja yrityksille
  • Lisättävissä kaikkiin sähkösopimuksiin

Lue lisää

Häiriökartta

Täältä näet sähkönjakelun häiriöt alueesi sähköverkossa. Kartassa eivät näy asiakkaan omassa verkossa olevat viat.

http://hairiotilanne.voimatieto.fi/iss/frontpage.htm

Wattis online-palvelu

Hoida energia-asiasi kuntoon vaivattomasti verkossa. Tee muuttoilmoitus, sähkösopimus tai vertaile sähkösopimuksia.

https://wattis.issoy.fi

Vikapäivystys 24h

Palvelemme ympäri vuorokauden sähkövikoihin ja sähkönjakelun häiriöihin liittyvissä tapauksissa.

/sahkonsiirto/palvelut/vikapaivystys-24h

Lue SähköSanomat!

Käy lukemassa kuulumisiamme uudistuneesta asiakaslehdestämme!

http://www.sahkosanomat.fi/

Usein kysytyt kysymykset

Osaatko lukea sähkölaskuasi? Tutustu myös muihin usein kysyttyihin kysymyksiin!

/ohjeet-ja-vinkit/usein-kysytyt-kysymykset