Sähköliittymän hankinta

Suunnitteletko sähköliittymän hankintaa? Toimi näin:

1. Mieti sähköistystarve ja valitse lämmitysmuoto. 

 • Teetä sähkösuunnitelma ammattitaitoisella sähkösuunnitelijalla ennen rakentamisen aloittamista.

2. Ota yhteyttä sähköyhtiöön hyvissä ajoin

 • Ota yhteyttä Imatran Seudun Sähkönsiirtoon, kun suunnittelet sähköliittymän hankintaa.
 • Sähköntoimituksen edellytyksenä on kirjallinen sopimus liittyjän ja sähköyhtiön välillä. Liittymistiedot annetaan liittymäntilauslomakkeella, joka toimitetaan liitetietoineen (asemapiirros ja pääkaaviokuva) verkkoyhtiön suunnitteluun:
   ​Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy, Karhumäenkatu 2, 55120 IMATRA tai suunnittelu@issoy.fi.

3. Liittymissopimus

 • Liittymissopimuksessa määritellään liittymän toimitusajan lisäksi myös liittämiskohta, joka on liittyjän ja sähköyhtiön välisten asennusten ja omistuksen raja.
 • Liittämiskohdasta eteenpäin olevien johtojen ja asennusten suunnittelu, rakentaminen, ylläpito ja omistus kuuluvat sähköliittymän omistajalle.
 • Ainoastaan asianmukaiset oikeudet omaava sähköurakoitsija saa tehdä kiinteistön sähköjohtojen ja laitteiden asennustyöt.
 • Liittymissopimuksen tekemiseen tarvitset rakennuskohteen sähkösuunnitelman (pääkeskuksen kaaviokuvan) ja asemapiirroksen, jossa näkyy pääkeskuksen ja liittymiskaapelin sijainti. Lisäksi kohteeseen tulee tehdä verkko- ja myyntisopimukset, jotka hoituvat asiakaspalvelussamme puh. 05 6835 209. Kaikki sopimukset täytyy olla tehtynä ennen kuin kohde voidaan kytkeä.

4. Sähköliittymän kustannukset

 • Liittymismaksun suuruus riippuu liittymän pääsulakekoosta ja liittymän sijainnista. Liittymismaksut on jaettu vyöhykkeittäin ja löytyvät mm. internetsivuiltamme.
 • Liittymismaksun lisäksi veloitetaan hinnaston mukainen mittarin asennusmaksu. Ensimmäinen kytkentäkerta sisältyy liittymismaksuun.
 • Liittyjän kustannuksiin kuuluvat myös liittymisjohdon hankinta ja rakentaminen sekä liittymiskaapelin rakentamisesta johtuvat mahdolliset kaivutyöt. Rakentaja vastaa myös niistä kustannuksista, jotka aiheutuvat olemassa olevien johtojen siirroista rakennushankkeen vuoksi.

Wattis online-palvelu 2 (siirto)

Hoida energia-asiasi kuntoon vaivattomasti verkossa. Tee muuttoilmoitus, sähkösopimus tai vertaile tuotteita.

https://wattis.issoy.fi

Ilmoita puusta sähkölinjalla

Vikapäivystykseen voit ilmoittaa linjalle kaatuneista puista.

/sahkonsiirto/palvelut/vikapaivystys-24h

Suunnitellut sähkökatkot

/sahkonsiirto/suunnitellut-sahkokatkot

Tilaa sähköliittymä

Suunnitteletko sähköliittymän hankintaa? Katso miten toimia!

/sahkonsiirto/sahkoliittymat/sahkoliittyman-hankinta