Virheitä ja puutteita helmikuun sähkölaskuissa

18.03.2020

Helmikuun sähkölaskuissa on havaittu virheitä ja puutteita laskutustiedoissa, jotka johtuvat uuden asiakastieto- ja laskutusjärjestelmän käyttöönotosta. Osasta ongelmista mm. viivakoodin ja käyttöpaikkatietojen puuttuminen olemme informoineet jo aiemmin. Lisäksi olemme tehneet seuraavia havaintoja:

  • Koontilaskujen käyttöpaikkakohtaiset alv-erittelyt puuttuvat. Koko laskun alv-erittely kuitenkin löytyy laskun etusivulta. Koontilasku tarkoittaa sellaista laskua, jossa laskutetaan useampi sopimus/käyttöpaikka samalla laskulla. Tarvittaessa erittelyn saa sähköpostitse pyytämällä osoitteesta bo@issoy.fi 
  • Seuraavan laskun arvioitu eräpäivä on laskuilla virheellisesti 15. päivä. Oikea arvioitu laskun eräpäivä on normaaliin tapaan loppukuusta.
  • Osasta laskuista puuttuu sähköenergia yhteensä -yhteeenvetorivi laskun 2. sivulla. Laskun loppusumma on kuitenkin oikein laskun etusivulla maksettava -kohdassa.
  • Vuoksi-takuuta (1,10 €/kk) ei ole laskutettu osalla asiakkaista, joilla ko. lisätuote on. Tämä puuttuva summa pyritään laskuttamaan seuraavan laskutuksen yhteydessä.
  • Yritysasiakkaiden osalta Vuoksi-takuuta ei ole laskutettu ollenkaan. Asia on selvityksen alla.
  • Osassa määräaikaisia sähkösopimuksia on laskulla virheellisesti Vuoksi-takuun teksti "Ostamasi sähkö on tuotettu 100 %:sti uusiutuvilla energialähteillä. Sähkö on peräisin Imatran- ja Tainionkosken vesivoimalaitoksista."
  • S-Etukortin numero saattaa näkyy laskun etusivulla, vaikka asiakkaalla ei ole enää voimassa olevaa S-Bonus sopimusta. 
  • Pienellä osalla asiakkaista on mennyt lasku asiakkaan vanhaan osoitteeseen. Jos et ole saanut sähkölaskuasi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Nämä laskuilla havaitut ongelmat eivät kuitenkaan estä laskua maksamasta. Virheet korjautunevat seuraavaan laskutukseen mennessä. Jos puutteelliset tiedot estävät syystä tai toisesta kuitenkin laskun maksamisen, pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme puh. 05 683 5209 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@issoy.fi

Huom! Laskuilta ei enää löydy mittarin lukemitietoja vaan laskutusjakson aikainen sähkön kulutus, koska olemme siirtyneet lukemalaskutuksesta aikasarjaperusteiseen laskutukseen. Aikasarjaperusteisessa mittauksessa mittalaite mittaa ja ilmoittaa kulutusta tunneittain. Laskulla ilmoitettu kulutus on siis tämän tunneittain ilmoitetun aikasarjan summa. Lukemaa voi seurata halutessaan mittalaitteen näytöltä. On kuitenkin hyvä huomioida, että mittalaitteen ja laskussa esiintyvässä lukemassa voi olla pieniä eroja.  Pienet erot voivat johtua esim. pyöristyksistä, lukuhetkestä tai kesäajasta.

Pahoittelemme aiheuttunetta haittaa.

Häiriökartta

Täältä näet sähkönjakelun häiriöt alueesi sähköverkossa. Kartassa eivät näy asiakkaan omassa verkossa olevat viat.

http://hairiotilanne.voimatieto.fi/iss/frontpage.htm

Wattis online-palvelu

Hoida energia-asiasi kuntoon vaivattomasti verkossa. Tee muuttoilmoitus, sähkösopimus tai vertaile sähkösopimuksia.

https://wattis.issoy.fi

Vikapäivystys 24h

Palvelemme ympäri vuorokauden sähkövikoihin ja sähkönjakelun häiriöihin liittyvissä tapauksissa.

/sahkonsiirto/palvelut/vikapaivystys-24h

Lue SähköSanomat!

Käy lukemassa kuulumisiamme uudistuneesta asiakaslehdestämme!

http://www.sahkosanomat.fi/

Usein kysytyt kysymykset

Osaatko lukea sähkölaskuasi? Tutustu myös muihin usein kysyttyihin kysymyksiin!

/ohjeet-ja-vinkit/usein-kysytyt-kysymykset