Varautuminen myrskypuuskiin

31.12.2018

lmatieteenlaitoksen sääennusteen mukaan voimakas matalapaine saapuu Suomeen uudenvuodenaattona eli maanantaina illalla ja se väistyy vasta keskiviikkoiltana. Myrskypuuskia voi esiintyä kahdessa eri osassa: maanantai-illasta tiistaiaamuun sekä tiistai-illasta keskiviikkopäivään. Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy on varautunut mahdollisiin sähkönjakeluhäiriöihin resursseja nostamalla.

Vikapäivystysnumeroomme 05 683 5490 kannattaa soittaa vain, mikäli tietää vian aiheuttajan tai vikapaikan. Vikapäivystysnumeroon pyydetään myös ilmoittamaan, mikäli asiakas havaitsee puun taivuttaman oksan sähkölinjalla tai sähkölinjojen olevan poikki tai maassa. Tällöin vian paikantaminen nopeutuu, korjaustyö saadaan alkamaan mahdollisimman nopeasti ja vältytään vikapäivystysnumeron ruuhkautumiselta.

Sähköjohtoja ei saa itse raivata vaan kaikista tiedoista tulee ilmoittaa vikapäivystysnumeroomme. Vikaantuneet sähkölinjat voivat olla vaarallisia ja ne kannattaa kiertää vähintään 20 metrin etäisyydeltä.

Sähkönjakelutilannetta voi halutessaan seurata häiriökartalta. Huomioithan, että pienjänniteviat eivät näy sähkön häiriökartallamme.

Sähkökatkoihin on hyvä varautua ennakolta mm . Pahasti poikki – näin selviät pitkästä sähkökatkosta –kansalaisoppaan avulla. 

Häiriökartta

Täältä näet sähkönjakelun häiriöt alueesi sähköverkossa. Kartassa eivät näy asiakkaan omassa verkossa olevat viat.

http://hairiotilanne.voimatieto.fi/iss/frontpage.htm

Wattis online-palvelu

Hoida energia-asiasi kuntoon vaivattomasti verkossa. Tee muuttoilmoitus, sähkösopimus tai vertaile sähkösopimuksia.

https://wattis.issoy.fi

Vikapäivystys 24h

Palvelemme ympäri vuorokauden sähkövikoihin ja sähkönjakelun häiriöihin liittyvissä tapauksissa.

/sahkonsiirto/palvelut/vikapaivystys-24h

Lue SähköSanomat!

Käy lukemassa kuulumisiamme uudistuneesta asiakaslehdestämme!

http://www.sahkosanomat.fi/

Usein kysytyt kysymykset

Osaatko lukea sähkölaskuasi? Tutustu myös muihin usein kysyttyihin kysymyksiin!

/ohjeet-ja-vinkit/usein-kysytyt-kysymykset