Sähköliiton lakon mahdolliset vaikutukset sähkönjakeluun

31.10.2017

Viikon mittainen sähköalan lakko alkaa huomenna keskiviikkona aamukuudelta. Lakon piirissä on tuhat sähköliittolaista, jotka työskentelevät 15 isossa vientiteollisuusyrityksessä.

 Tukitoimena samalla ajalle astuu voimaan ylityökielto, jonka piiriin tulee noin 15 000 Sähköliiton jäsentä. Lakon piirissä on keskeisiä viennin teollisuusyrityksiä, ja ylityökielto voi johtaa myös kotitalouksien ja muiden sähköyhtiöiden asiakasyritysten jakeluhäiriöihin.

Imatran Seudun Sähkönsiirto on varautunut pitämään ylityökiellon aikana mahdollisimman korkean verkkopalvelutason. Verkkopalvelu on ylityökiellon vuoksi haavoittuvaisimmillaan työajan ulkopuolella tapahtuvien vikojen sattuessa. Poikkeusjärjestelyinä ylläpidetään normaalia päivystysvahvuutta, mutta laajempien tai useampien yhtaikaisten vikojen sattuessa vikakatkot voivat pitkittyä - pahimmassa tapauksessa seuraavaan päivään. Ulkopuolisille vaaraa aiheuttavat viat korjataan ja yhtiöllä on oikeus turvautua hätätyöhön, mikä velvoittaa asentajia töihin. Pyrimme turvaamaan yhteiskunnan perustoiminnalle välttämättömien palveluiden sähkönsaannin kaikissa olosuhteissa tinkimättömästi. Lähipäiville ei ole sääennusteiden mukaan tulossa ilmajohdoille riskialtista säätilaa.

 Jokaisen sähkönkäyttäjän kannatta huomioida tuleva viikko paremmalla varautumisella arkipäivän toimintoihin esimerkiksi tarkistamalla taskulamppujen kunnon ja varaamalla pakastimien läheisyyteen huopia peittääkseen pakastimen sähkökatkon ajaksi.

Häiriökartta

Täältä näet sähkönjakelun häiriöt alueesi sähköverkossa. Kartassa eivät näy asiakkaan omassa verkossa olevat viat.

http://hairiotilanne.voimatieto.fi/iss/frontpage.htm

Wattis online-palvelu

Hoida energia-asiasi kuntoon vaivattomasti verkossa. Tee muuttoilmoitus, sähkösopimus tai vertaile sähkösopimuksia.

https://wattis.issoy.fi

Vikapäivystys 24h

Palvelemme ympäri vuorokauden sähkövikoihin ja sähkönjakelun häiriöihin liittyvissä tapauksissa.

/sahkonsiirto/palvelut/vikapaivystys-24h

Lue SähköSanomat!

Käy lukemassa kuulumisiamme uudistuneesta asiakaslehdestämme!

http://www.sahkosanomat.fi/

Usein kysytyt kysymykset

Osaatko lukea sähkölaskuasi? Tutustu myös muihin usein kysyttyihin kysymyksiin!

/ohjeet-ja-vinkit/usein-kysytyt-kysymykset