Sähköautojen latauspiste Imatrankoskelle

29.01.2016

Imatran keskusta on saanut ensimmäisen sähköautojen latauspisteen. Imatran Seudun Sähkö Oy:n latauspiste sijaitsee McDonaldsin vastapäätä osoitteessa Tainionkoskentie 14. Latauspiste otettiin käyttöön perjantaina ja siinä on mahdollista ladata kahta autoa samanaikaisesti. Latauspiste toimii tyypin 2 latausliittimellä, joka on standardi julkisissa latauspisteissä Suomessa ja muualla Euroopassa. Alueen kaksi parkkiruutua on varattu kokonaan sähköautojen lataamisen, muu pysäköinti on jatkossa alueella kielletty.

Imatran Seudun Sähkö Oy on yksi 18 kotimaisesta energiayhtiöstä, jotka omistavat operaattoriyhtiö Liikennevirta Oy:n. Yhtiöiden missiona on yhdessä mahdollistaa suomalaisten siirtyminen sähköisen liikenteen käyttäjiksi. Liikennevirta Oy:n roolina on tarjota verkoston käytön mahdollistavat teknologiat ja palvelut.

Lataus on maksutonta

Lataaminen on mahdollista kahdella eri tavalla. Ensimmäinen vaihtoehto on rekisteröityä asiakkaaksi virta.fi -palvelussa, jonka jälkeen latauspisteelle tunnistautuminen onnistuu Virtapiste-mobiilisovelluksen, tekstiviestin, RFID-tunnisteella varustetun avaimenperän tai latauskortin avulla. Toinen vaihtoehto on tunnistautua latauspisteellä ilman asiakkuutta pankki- tai luottokortin avulla.

”Imatran Seudun Sähkön latauspisteessä lataaminen on palvelun alkuvaiheessa maksutonta, vain rekisteröitymisestä ja tunnistautumisesta tulee asiakkaalle pieni kulu”, kertoo energiapalveluiden liiketoimintapäällikkö Jussi Selenius.

Rekisteröidyttyään asiakkaat voivat ladata autoaan kaikissa Virtapisteen operoimissa latauspisteissä ja saavat käyttöönsä mobiilisovelluksen. Sovelluksesta näkee kaikki Suomen latauspisteet, ja sovellus auttaa sähköautoilijaa navigoimaan haluamalleen latauspisteelle. Myös ympärivuorokautinen palvelunumero auttaa sähköautoilijoita ongelmatilanteissa.

”Latauspisteellämme autot latautuvat Kestävä-sähköenergiatuotteella, joka on tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä. Sähköautoilu on lähitulevaisuutta, ja haluamme olla mukana mahdollistamassa sähköautoilun yleistymistä. Meillä on nyt valmis konsepti latauspisteiden pystyttämiseksi, ja voimme hyödyntää sitä esimerkiksi yhteistyössä asiasta kiinnostuvien yritysten ja muiden yhteistyötahojen kanssa”, kertoo Selenius. ”Huomionarvoinen asia on myös se, että täyssähköautot ovat täysin päästöttömiä, joten niiden käytön edistäminen istuu erinomaisesti yrityksemme ympäristöpolitiikkaan”, Selenius mainitsee.

Häiriökartta

Täältä näet sähkönjakelun häiriöt alueesi sähköverkossa. Kartassa eivät näy asiakkaan omassa verkossa olevat viat.

http://hairiotilanne.voimatieto.fi/iss/frontpage.htm

Wattis online-palvelu

Hoida energia-asiasi kuntoon vaivattomasti verkossa. Tee muuttoilmoitus, sähkösopimus tai vertaile sähkösopimuksia.

https://wattis.issoy.fi

Vikapäivystys 24h

Palvelemme ympäri vuorokauden sähkövikoihin ja sähkönjakelun häiriöihin liittyvissä tapauksissa.

/sahkonsiirto/palvelut/vikapaivystys-24h

Lue SähköSanomat!

Käy lukemassa kuulumisiamme uudistuneesta asiakaslehdestämme!

http://www.sahkosanomat.fi/

Usein kysytyt kysymykset

Osaatko lukea sähkölaskuasi? Tutustu myös muihin usein kysyttyihin kysymyksiin!

/ohjeet-ja-vinkit/usein-kysytyt-kysymykset