Päivö-myrsky teki tuhojaan –sähköt pyritään palauttamaan asiakkaille mahdollisimman pian

30.06.2020

Tilanne 30.6. klo 22:00

Päivö-myrskyn aikana jakeluverkkoalueellamme oli sähköttömiä asiakkaita enimmillään 1500 asiakasta. Puuskittainen myrskytuuli katkoi sähköjä alkuillasta ja tällä hetkellä sähköttömiä asiakkaita on vielä n. 120. Erityisesti puita kaatui Ruokolahden alueella.

Vian korjausta jatketaan yön yli ja tavoitteena on saada yön aikana korjattua kaikki keskijänniteviat. Pienjännitevikojen korjaus aloitetaan huomenna keskiviikkona. Sähköt pyritään palauttamaan asiakkaille mahdollisimman pian.

Pienjänniteviasta tai puusta sähkölinjalla pyydetään soittamaan vikailmoitusnumeroon

Pyydämme asiakkaitamme huomioimaan, että pienjänniteviat eivät näy sähkön häiriökartallamme eikä yksittäisistä vioista saada tietoa käyttökeskukseen. Mikäli olet ilman sähköä eikä katkoa näy häiriökartallamme, on siitä hyvä ilmoittaa vikailmoitusnumeroomme 050 344 1241. Vikapäivystysnumeroon pyydetään myös ilmoittamaan, mikäli havaitsee puun taivuttaman oksan sähkölinjalla tai sähkölinjojen olevan poikki tai maassa. Sähköjohtoja ei saa itse raivata vaan kaikista tiedoista tulee ilmoittaa vikapäivystysnumeroomme. Vikaantuneet sähkölinjat voivat olla vaarallisia ja ne kannattaa kiertää vähintään 20 metrin etäisyydeltä.

Vinkkejä ja neuvoja sähkökatkotilanteeseen saa Ohjeet ja vinkit -sivustoltamme https://www.issoy.fi/ohjeet-ja-vinkit/ohjeita

Korvaukset yli 12 h kestäneestä sähkökatkosta

Sähkömarkkinalain mukaan sähkönkäyttäjällä on oikeus saada korvausta yli 12 tuntia kestäneestä sähkökatkosta. Vakiokorvauksen perusteena oleva sähkökatkon pituus ja sen mukaan määräytyvä korvauksen suuruus lasketaan aina sähköyhtiön toimesta sähkömarkkinalain mukaisesti. Vakiokorvaus hyvitetään asiakkaille sähkölaskussa ilman eri hakemusta.

Häiriökartta

Täältä näet sähkönjakelun häiriöt alueesi sähköverkossa. Kartassa eivät näy asiakkaan omassa verkossa olevat viat.

http://hairiotilanne.voimatieto.fi/iss/frontpage.htm

Wattis online-palvelu

Hoida energia-asiasi kuntoon vaivattomasti verkossa. Tee muuttoilmoitus, sähkösopimus tai vertaile sähkösopimuksia.

https://wattis.issoy.fi

Vikapäivystys 24h

Palvelemme ympäri vuorokauden sähkövikoihin ja sähkönjakelun häiriöihin liittyvissä tapauksissa.

/sahkonsiirto/palvelut/vikapaivystys-24h

Lue SähköSanomat!

Käy lukemassa kuulumisiamme uudistuneesta asiakaslehdestämme!

http://www.sahkosanomat.fi/

Usein kysytyt kysymykset

Osaatko lukea sähkölaskuasi? Tutustu myös muihin usein kysyttyihin kysymyksiin!

/ohjeet-ja-vinkit/usein-kysytyt-kysymykset