Imatran kaupunki ja Imatran Seudun Sähkö sinetöivät sähköenergian hankintakokonaisuuden

15.08.2019

Imatran kaupunki ja Imatran Seudun Sähkö Oy allekirjoittivat yhteistyösopimuksen sähkönostosta ja -myynnistä 15.8.2019. Imatran kaupunki palaa usean vuoden jälkeen paikallisen sähköyhtiön asiakkaaksi.

Sopimukset allekirjoittivat Imatran kaupungin insinööri Päivi Pekkanen, Mitran toimitusjohtaja Lassi Nurmi ja Imatran Seudun Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Ari Saukkonen.

Imatran kaupunki yhdessä MITRA Imatran Rakennuttaja Oy:n kanssa pyysi tarjoukset sähkönoston hankintasopimuksesta ajalle vuosille 2020 ja 2021. Tarjous sisältää optiot toimituksesta vuosille 2022 ja 2023.

Hankinta tehtiin avoimena EU- tason tarjouskilpailuna. Tarjouksia saapui 8 kappaletta. Vertailu tehtiin kohderyhmäkohtaisesti (vapaa tuotantotapa / uusiutuva energia) ja tarjousten valintaperuste oli kokonaistaloudellinen edullisuus ja vertailuperusteena oli halvin hinta. 

Hankintasopimuksella tarkoitetaan sähkönmyyntisopimusta, jossa sovitaan hintamekanismista ja marginaalista. Lopullinen sähköenergian laskutushinta määräytyy sopimusjaksolle tehtävien hinnankiinnitysten mukaan. Hankinnan kohteena on sähkön ostoa yhteensä noin 28 000 MWh/vuosi. Tämä jakautuu kaupungin n. 9 000 MWh/vuosi ja Mitran n. 19 000 MWh/vuosi kulutukseen. Suurin osa kaupungin sähkötarpeesta kohdistuu katuvalaistukseen.

Sopimus on merkittävä myös Imatran Seudun Sähkö Oy:lle. Yhtiössä ollaankin tyytyväisiä yhteistyön uudelleen syntymisestä sähkönmyynnin osalta. Tämä syventää muutakin parhaillaan tehtävää yhteistyötä entisestään esim. joustavan ja kustannustehokkaan kaupunki-infran rakentamisessa mm. yhteisiä kaivantoja hyödyntäen.

Häiriökartta

Täältä näet sähkönjakelun häiriöt alueesi sähköverkossa. Kartassa eivät näy asiakkaan omassa verkossa olevat viat.

http://hairiotilanne.voimatieto.fi/iss/frontpage.htm

Wattis online-palvelu

Hoida energia-asiasi kuntoon vaivattomasti verkossa. Tee muuttoilmoitus, sähkösopimus tai vertaile sähkösopimuksia.

https://wattis.issoy.fi

Vikapäivystys 24h

Palvelemme ympäri vuorokauden sähkövikoihin ja sähkönjakelun häiriöihin liittyvissä tapauksissa.

/sahkonsiirto/palvelut/vikapaivystys-24h

Lue SähköSanomat!

Käy lukemassa kuulumisiamme uudistuneesta asiakaslehdestämme!

http://www.sahkosanomat.fi/

Usein kysytyt kysymykset

Osaatko lukea sähkölaskuasi? Tutustu myös muihin usein kysyttyihin kysymyksiin!

/ohjeet-ja-vinkit/usein-kysytyt-kysymykset