Aurinkovoimala Imatran Seudun Sähkö Oy:n katolla

30.06.2017

Maaliskuussa käynnistynyt aurinkovoimalahanke on valmis. Hankkeella haetaan kokemusta aurinkovoiman tuotantomääristä ja laitteiston teknillisistä ominaisuuksista.

Katolle asennettiin yhteensä 50 aurinkopaneelia. Voimalan teho on 13,25 kW, ja sen vuotuinen tuotantomäärä tulee olemaan noin 10 700 kWh, eli noin yhden omakotitalon vuosikulutuksen verran. Tuotanto painottuu vuoden valoisammalle jaksolle, mutta nykyinen teknologia on kehittynyt niin, että talvellakin saadaan pieni tuotanto-määrä.

Voimalan toimittajaksi valittiin Green Energy Finland Lappeenrannasta, jonka laitteisto osoittautui kokonaistaloudellisimmaksi. Toimitus tilattiin avaimet käteen periaatteella koska alustana on tasakatto, paneelit eivät juuri näy rakennuksen katolta.

Laitteisto on liitetty omaan kaukoluentajärjestelmäämme. Saamme jatkuvasti ajan tasaista ja puolueetonta tietoa voimalan tuotannosta. Voimalan tuotanto käytetään kokonaisuudessaan paikan päällä, mikä keventää rakennuksen verkosta ottamaa vuotuista kulutusta vajaat 5 %.

Mietitkö aurinkopaneeleiden hankkimista? Kestävän kehityksen tavoitteidemme mukaisesti haluamme edesauttaa uusiutuvan energian tuotantoa ja käyttöä. Lue lisää http://www.issoy.fi/sahkon-myynti/myy-tuottamasi-sahkosi-meille

Häiriökartta

Täältä näet sähkönjakelun häiriöt alueesi sähköverkossa. Kartassa eivät näy asiakkaan omassa verkossa olevat viat.

http://hairiotilanne.voimatieto.fi/iss/frontpage.htm

Wattis online-palvelu

Hoida energia-asiasi kuntoon vaivattomasti verkossa. Tee muuttoilmoitus, sähkösopimus tai vertaile tuotteita.

http://www.wattis.fi

Vikapäivystys 24h

Palvelemme ympäri vuorokauden sähkövikoihin ja sähkönjakelun häiriöihin liittyvissä tapauksissa.

/sahkonsiirto/palvelut/vikapaivystys-24h

Lue sähköviestiä!

Käy lukemassa kuulumisiamme asiakaslehdestämme!

http://www.iss-sahkoviesti.fi

Usein kysytyt kysymykset

Osaatko lukea sähkölaskuasi? Tutustu myös muihin usein kysyttyihin kysymyksiin!

/ohjeet-ja-vinkit/usein-kysytyt-kysymykset